REFLEXIONS SOBRE LES AFECTACIONS DEL CONFLICTE POLÍTIC CATALUNYA-ESPAÑA EN EL SÍ DELS COSSOS POLICIALS CATALANS

No es pot negar, a aquestes alçades del conflicte polític que es viu a Catalunya, que si bé a la societat es palpa certa tensió entre els/les ciutadans/nes favorables a la independència de Catalunya, els/les que no i aquells/es als que els hi és indiferent, en el sí dels cossos policials de Catalunya també hi són presents aquestes tensions.


Com és d'esperar i segons el codi ètic de la Policia de Catalunya, (Codi Ètic de la Policia de Catalunya) els i les professionals dels cossos policials catalans han de saber gestionar en l'exercici de les seves funcions i en la seva pròpia vida privada, les tensions derivades del moment de conflicte polític actual.

No es pot negar, pel que portem fins el moment en el desplegament dels diferents escenaris que es van obrint i les corresponents actuacions, que els cossos de policia de Catalunya estan responent a l'alçada del que s'espera d'uns cossos de policia democràtics.

Com les policies catalanes són organitzacions de naturalesa civil i molt arrelades al territori i societat a la que serveixen, són una mostra de la realitat social de la mateixa.

No es pot amagar, perquè seria fer-se trampes al solitari o negar la realitat, que en el sí dels cossos de policia de Catalunya hi ha tensions pròpies del moment de conflicte polític que es viu a Catalunya, però estic convençut, de que la professionalitat va per davant sempre en la majoria de totes les actuacions de seguretat pública que els cossos policials catalans han de desenvolupar en el seu dia a dia segons evoluciona el conflicte.

Cal tenir present que els cossos de policia de Catalunya estan composats per homes i dones molt diversos que es complementen per poder donar el millor servei possible a la ciutadania, totes i tots han estat seleccionats per òrgans de selecció molt similars amb proves reglades i estandarditzades , i formats amb els mateixos continguts que després són aplicats segons cada realitat i potencialitat de cada organització policial.



Recordem que a Catalunya comptem amb 215 cossos de policia, 1 cos de mossos d'esquadra i 214 cossos de policia local/guàrdia urbana i que sumen en total de quasi 28.000 ànimes que gestionen cada dia molts conflictes de tot tipus i que majoritàriament sempre s'ensurten. 

Aquest conflicte polític que es viu actualment a Catalunya no aconseguirà fer perdre els valors i principis ètics sobre els que s'aguanten les bones pràctiques d'aquests quasi 28.000 homes i dones policia.



Que tinguem sort!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA