PROTESTES A CATALUNYA PER LES ACTUACIONS POLICIALS 1-O

Avui dia 3 d'octubre de 2017 és un dia de protestes a Catalunya. Protestes que es manifestaran de diverses formes: aturades, absències, manifestacions, vaga, talls de vies, etc.

Aquestes protestes d'avui a Catalunya van en un sentit clar, contra la violència policial exercida per alguns efectius policials del Cos Nacional de Policia i de la Guardia Civil el passat dia 1 d'octubre de 2017 sobre part de la població del país que volia votar en una comesa electoral que no reunia totes les garanties democràtiques tradicionals, però, que ha estat tractada des d'un punt de vista judicial i policial per part de l'Estat i el poder Judicial com si ho fos, i encara més, com si sobre la mateixa, es poguessin prendre decisions polítiques de gruix.


Amb aquest tractament i gestió de la situació que s'ha fet i l'exercici de la violència de part de les forces policials estatals vulnerant drets fonamentals que algú ha ordenat a l'empara d'una interpretació subjectiva d'un manament judicial, se li ha donat plena validesa a ulls del món a la aspiració política d'independència del subjecte polític col·lectiu que és Catalunya.

Realment era necessari per complir un manament judicial que persones fossin agredides i lesionades quan no estava en perill la vida de ningú en cas de que aquell manament judicial no es pogués complir per les circumstàncies del moment?



Quin bé jurídic a protegir que no era la vida, legitimava una intervenció de força contra la població que volia votar? Aquell manament judicial sobre el que s'ha desenvolupat tot l'operatiu policial contemplava que s'exercís la força i la violència contra la població per a protegir el bé jurídic tensionat, i que repeteixo, no era la vida?

Avui segueix sent un dia trist, perquè les ferides obertes per aquesta mala actuació policial han sembrat odi i rebuig cap a membres dels cossos del CNP i la Guardia Civil, la llàstima, com sempre, és que paguen justos per pecadors. Caldria que els serveis d'afers interns dels cossos respectius depuressin responsables per netejar la imatge i el bon nom de les dues institucions, que com sempre, han d'estar per sobre de tota poma podrida que hi ha en cada casa.

Dit això, caldria que els responsables polítics d'aquestes organitzacions policials deixessin de defensar el que és indefensable i assumissin responsabilitats amb dimissions i expedients disciplinaris, i que altres líders de forces polítiques que pretenen governar i que encara tiren més llenya al foc es prenguin unes quantes valerianes.

Que tinguem sort. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA