LA IGUALTAT EN EL MÓN DE LA SEGURETAT PÚBLICA LOCAL A CATALUNYA. LA DISCRIMINACIÓ COLATERAL.

Ahir va ser un gran dia per als que tenen molt clar que la igualtat entre homes i dones és essencial pel futur de la humanitat en aquest planeta i va molt més enllà dels gestos, accions positives forçades per llei o el "postureo".


També va ser un gran dia per als que creuen en la llibertat, la llibertat de ser i desplegar-se al món i a l'alteritat, lliurement. Una llibertat sense complexes però respectuosa, que combat els prejudicis que encara avui imperen en molts homes i dones que condicionen, en negatiu, l'assoliment de la igualtat efectiva i la no discriminació.

Caminem més depressa cap a una normalitat que és biològica -50% homes i 50% dones al món-, del que molts i moltes volen. Aquesta biològica normalitat no satisfà als "egos" dels homes i dones masclistes que maneguen i decideixen sobre uns valors i maneres d'entendre la societat, les organitzacions, la família, la individualitat. Apel·lant al que va dir Nietzsche en la seva famosa expressió "Déu ha mort", manifestacions com la d'ahir a Barcelona, ens condueixen al trontollar de les idees i valors que es creien immutables i dels ideals que guiaven la vida humana en les nostres societats. Déu representa tot allò que és suprasensible, representa tots els idealismes, i els ideals del masclisme, podem dir que han mort. Ja fa temps que han mort, però, es resisteixen i encara perviuen en un fals feminisme que encarnen en el seu comportament molts homes i dones.
La voluntat de poder del feminisme ja ha pres consciència col·lectiva i, per tant, les coses hauran de ser diferents, per llei malauradament, i sobretot ha de ser per convicció.

En seguretat pública, hi ha molt camí que recórrer en quant a igualtat, és molt recent el fet d'haver pres consciència d'aquesta realitat tan negativa per al servei i per a les organitzacions, que ha suposat no disposar d'una igualtat efectiva entre homes i dones en totes les escales.

Distribució per gènere segons categoria policial, 2016 (%) d'un total de 10.848 efectius de Policia local



Agent
Caporal
Sergent
SotsIns.
Inspector
Intendent
Int.Major
SuperInt.
Total
Dones
10,54
0,90
0,13
0,02
0,04
0,02
0,00
0,00
11,64
Homes
71,33
10,73
3,70
1,26
0,96
0,24
0,13
0,01
88,36

Font: Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya, a partir de les dades facilitades per les policies locals.

Les organitzacions policials locals serien diferents, indubtablement més ajustades al tipus de societat que presten servei amb més presència de dones. A data d'avui a Catalunya és evident que no ho són.

No hi ha prou amb el que s'ha fet fins ara, i sobretot, no hi ha prou amb els gestos. Cal convicció, determinació, lideratges reals en aquest sentit i una societat convençuda de que la igualtat i la no discriminació real és un bé jurídic al que cal protegir pel bé comú del futur de les nostres societats. En gaudirem més tots i totes plegats.

I per acabar voldria parlar del que jo anomeno, discriminació colateral per defensar la igualtat. Una discriminació que va lligada i és exercida de forma molt subtil per part dels gestors i decisors de les organitzacions, aplicada sobre els i les que defensen aquesta noble i justa causa.

Queda molt camí per recórrer, però sobretot, queda el més important. Canviar maneres de veure la vida i valors sobre els que construir les relacions ja sigui individuals, familiars, organitzatives, socials, etc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA