LA SEGURETAT A LES PLATGES DE CATALUNYA

Novament, per desgràcia, s'evidencia una fissura en el sistema de seguretat pública de Catalunya, en aquest cas en el servei de vigilància i salvament en les platges del litoral del país. 

No és un tema menor el nombre de morts que s'està produint a les platges catalanes aquest estiu. Malauradament hi ha qui fa temps està advertint a les autoritats locals de la manca de respecte que en l'exercici de les seves funcions reben per part de la ciutadania tot aquell personal (voluntari i d'empreses contractades pels ajuntaments) que presta servei de vigilància i salvament en no totes les platges del litoral català.




En alguns municipis, amb pressupost i possibles, aquests serveis de vigilància i salvament al litoral, es reforcen amb presència de la figura d'autoritat de la policia local, però aquesta situació no es dona malauradament a tot el litoral català.




És responsabilitat de tothom, però de les administracions locals amb litoral més que de ningú, posar tots els mitjans perquè no es produeixin morts a les seves costes per manca de vigilància o pitjor, per manca de respecte a les indicacions de voluntaris o treballadors de les empreses de vigilància i salvament. 

La Generalitat de Catalunya cal que realitzi un abordatge d'aquesta problemàtica cercant solucions que poden passar per la mancomunació o associació de serveis de seguretat local entre municipis amb costa perquè puguin desenvolupar operatius conjunts de vigilància i salvament reforçant amb servei de policia local al mar aquestes tasques de vigilància i salvament que fan els voluntaris i empleats de les empreses contractades (com es fa a la ciutat de Barcelona, o s'ha fet en algun altre municipi depenent de la sensibilitat del govern municipal de torn).

Hi ha molta feina per fer, ja que no es pot permetre que un servei públic tan important com aquest quedi en mans de voluntariat i empreses contractades sense el suport de les administracions públiques. 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA