EN MANS DE QUI ESTAN ELS MILLORS MITJANS PER GARANTIR LA SEGURETAT A EUROPA?

El que estan evidenciant els atemptats de Barcelona i Cambrils a mesura que van passant els dies, és que, pel que sembla, tenim greus problemes de coordinació, cooperació i complementarietat entre cossos de policia dels diferents nivells d'administració.

A part estem constatant com el màxim òrgan de coordinació policial europeu Europol, es desenten del que denomina "qüestions nacionals", però que sense cap mena de dubte repercuteixen en el territori europeu.



Mentre entre uns i altres es van esbatussant i repartint protagonismes per bé i per mal, tot això amanit per uns mitjans de comunicació que lluny de complir amb els seus propòsits professionals i deontològics, prenen part, els dolents de la pel.lícula segueixen la seva particular yihad.

En tot això, agències privades d'intel.ligència què, pel que sembla, tenen més i millors mitjans humans i materials que els propis estats, van jugant amb la seguretat pública de tots i totes, sense desaprofitar aquestes desgràcies per demostrar que aquí el problema són els governs dels estats.

En mans de qui està la nostra seguretat? Cal preguntar-se.

Si realment els estats per separat no poden garantir-la ni coordinar-se, cal plantejar-se una gran agència de seguretat pública europea que ho faci. Una única base d'analistes d'intel·ligència que coordini els operatius de cada estat membre amb l'únic objectiu que la seguretat i prevenció del terrorisme a tot el territori dels estats membres de la Unió Europea. Deixant de banda totes les "qüestions internes" de cada estat en cada moment de la història. Novament la Unió Europea fracassa com el que hauria de ser l'únic Estat de nacions i regions europees.  

No anem gens bé. Tal com anem seguiran havent víctimes innocents.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA