REFLEXIONS SOBRE EL FUTUR SISTEMA DE POLICIA DE CATALUNYA


Catalunya actualment disposa d'una policia que està composada pel cos de mossos d'esquadra i 213 cossos de policies locals o guàrdies urbanes.

El sistema de policia de Catalunya està avançant hores d'ara, seguint l'ordenament jurídic vigent, cap a una operativa que tendeix a unificar elements que permeten millorar en eficàcia i eficiència. La implementació en les regions policials catalanes de la Xarxa RESCAT està permetent una millor coordinació i cooperació dels efectius de la policia de Catalunya.

La operativa és una part important en la que cal posar tots els esforços perquè la policia de Catalunya treballi millor, però, cal entrar en reflexions més profundes que ens proporcionin una bona anàlisi i diagnosi de l'actual sistema de policia de Catalunya, per tal de què ens orienti alhora de plantejar-nos cap a on ha d'anar el futur sistema de policia, ja que hores d’ara hi ha un gran consens en què alguna cosa s’ha de fer per posar ordre en el model de policia de Catalunya que acabi amb les grans dificultats que presenta l’actual model alhora de gestionar els recursos policials del país.

Hi ha per davant el repte de no només homogeneïtzar mitjans materials i d’imatge d’autoritat, sinó a més, el repte de crear una verdadera policia de Catalunya, integral, que actuï a tot el territori català amb la mateixa eficàcia, eficiència i qualitat de recursos i mitjans sota el marc d’una llei catalana de policia o de sistema de policia que tendeixi a ser un instrument al servei de l’interès públic, i no tant al servei de l’autonomia municipal en un servei que no és essencial, ni obligatori de prestar per part dels ajuntaments.

Hi ha molt debat, moltes reflexions a fer i plantejaments a analitzar per trobar el punt d’equilibri i pau social necessaris per aconseguir un sistema de policia integral a tot Catalunya, que pugui ser activat per qualsevol funcionari de policia català que sigui requerit per prestar un servei a qualsevol ciutadà. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA