EL FUTUR DE LES POLICIES LOCALS I REGIONALS

Realment és impactant fer el seguiment del cas de la Policia Local de Jerez de la Frontera, més que res, per veure el patiment que suposa per a una localitat arribar a l'extrem que ha arribat l'Ajuntament de Jerez de la Frontera a l'hora de gestionar els recursos d'un servei no essencial com és el servei de policia per a una localitat que va decidir, en el seu dia, dotar a la ciutadania d'aquest recurs local.

Aquesta situació a banda de qualificable des de molts punts de vista pel que fa a la gestió, és adient, pel seu valor pedagògic, en quant ens situa en l'obertura d'un debat i reflexió que hem de fer de forma obligada entorn al futur de les policies locals i regionals o autonòmiques.

Realment és sostenible un servei propi de policia local per als ajuntaments? És des d'un punt de vista de la gestió, eficaç i eficient per als ciutadans dels municipis invertir tants recursos en seguretat quan la competència en seguretat pública no és municipal?

Han de tenir policia local tots els municipis que s'ho puguin permetre econòmicament, creant aleshores municipis de primera i municipis de segona?

L'estat, que és el garant de la seguretat pública, ha de permetre aquestes diferències entre territoris?

Segur que hi ha més qüestions que seguirien sorgint si seguim interrogant-nos al respecte sobre el model policial que tenim a l'estat espanyol i a Catalunya.

Us deixo aquests enllaços sobre la problemàtica concreta, perquè anem reflexionant al respecte.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA