CAL ESTABLIR UNES TAXES PER DETERMINATS SERVEIS POLICIALS?

El debat està obert i amb ell la polèmica i controvertida decisió que estan prenent algunes administracions al establir una taxa als ciutadans que siguin usuaris de determinats serveis policials.

L'Ajuntament de Baracaldo va ser un dels primers de l'Estat en plantejar aquesta mesura per, entre d'altres coses, obtenir ingressos per les arques municipals.

A Catalunya el debat s'ha obert amb la possibilitat de que la Conselleria d'Interior passés factura per determintats serveis que presta en actes esportius el Cos de Mossos d'Esquadra.

A Grècia, Estat de la Unió Europea amb molt problemes econòmics, aquesta mesura de cobrar per determinats serveis policials es possarà en marxa. Concretament cobraran per prestar determinats serveis de protecció, entre d'altres.

No sembla descabellat passar factura per segons quins serveis policials, sobretot, per a aquells que són planificats i que l'orígen del qual no està motivat per una emergència o una urgència, sinó més aviat per un acte de promoció del que sigui. Aquests tipus de serveis planificats col·lapsen amb moltes ocasions, el funcionament normal d'unes plantilles policials dimensionades per a prestar un servei policial ordinari.

Hi ha altres possibles sol·lucions que no passen per passar factura dels serveis policials pròpiament. Hi ha la opció del voluntariat de Protecció Civil que es mostra molt eficient i eficaç en aquells municipis en els que està en marxa. Tenim els exemples de Sant Cugat del Vallès i de L'Hospitalet de Llobregat, municipis que presten un servei mixte entre els voluntaris de Protecció Civil i la Policia Local o Guàrdia Urbana en actes de promoció de l'esport, la cultura, etc., i val a dir que funciona, i molt bé, ja que els serveis planificats es poden cobrir amb menys dotacions d'agents de policia, que queden disponibles per a prestar el servei ordinari de policia.

Val a dir que en èpoques complicades com les que estem patint, no tot ha de recaure en passar factura, que també, si cal. Hem de ser capaços de ser creatius i canalitzar la força del voluntariat que hi ha al país i concretament a Catalunya i a Barcelona en especial.


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA