NOVA POLÈMICA PER CONVOCAR UNA ALTRA PLAÇA DE MAJOR AL COS DE MOSSOS D'ESQUADRA

 



Una nova polèmica ha esclatat a nivell sindical i polític envers la recent convocatòria d'una segona plaça de Major al cos de mossos d'esquadra.

A ningú li hauria d'estranyar que tal i com està la legislació policial vigent i tal com es van desenvolupant els processos selectius de promoció en el sí dels cossos de la policia a Catalunya, ja siguin locals o autonòmica, aquestes situacions ja fa massa temps que es donen, i la seva valoració sempre va en funció del prisma polític que fa la mateixa, davant sempre de la inacció sindical en la majoria de casos, la inacció dels propis comandaments en posició de poder optar a la plaça convocada i dels polítics dels grups de la oposició al govern que més enllà de denunciar en mitjans, quan arriba el moment de legislar i fer canvis en el sí de les lleis que permeten el que es fa i es critica quan no és fet pel partit polític que ho denúncia, no s'aborda una realitat que només molesta als altres partits quan la fa el partit que està en posició de fer-ho.

En aquest bloc s'ha tractat sempre aquesta situació amb una proposta molt clara, la carrera policial ha d'anar deslligada de la política i, per tant, per a que això quedi clar, s'ha de fer un canvi en la legislació policial vigent que contempli la creació del càrrec de director/a de la policia tant en ajuntaments com en la Generalitat, però no a nivell polític només, si no que, sigui una figura tècnica-política lligada a un nomenament de l'autoritat pública per exercir durant el període de mandat de l'autoritat el carrèc directiu eventual. Hi ha base legal per fer-ho i només cal modificar alguns articles de les lleis 16/1991 i 10/1994.

Mentre els caps de les policies locals o autonòmica en la majoria de casos segueixin sent càrrecs de direcció tècnica-política eventual ocultats sota l'uniforme i amb divises de màxima categoria policial, aquestes situacions seguiran donant-se donat que la legislació i els mecanismes de concurs oposició per a la promoció permeten, amb total impunitat, fer el que els responsables polítics de govern de les policies volen fer.

Calen canvis legislatius en les lleis 16/1991 i 10/1994 per garantir que això exposat no passi, i garantir la paritat home/dona en totes les categories policials.
Està més que comprovat que aquestes estructures policials només obeeixen a les normes, a allò que els obliga. Prenguin nota i actuin des de la política. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA