NORMALITZAR LA PRESÈNCIA DE DONES EN LES CÚPULES DELS COSSOS POLICIALS


Feminitzar les cúpules dels cossos policials és una assignatura pendent en la major part dels cossos de policia del món. Tot i que hi ha països
 que van per davant del nostre.

I no és una qüestió de que a dia d'avui no hi hagin dones vàlides i amb trajectòries professionals consolidades.

Caldria analitzar molt detalladament i sense que ningú s'ofengui les trajectòries professionals de molts homes que a dia d'avui, ostenten o han ostentat prefectures de cossos policials.

Mai ha estat fàcil ser dona i policia en organitzacions on estan molt marcats determinats valors relacionats amb la masculinitat.

Han hagut de recórrer les autoritats polítiques a modificacions legals per tal d'intentar normalitzar la presència de dones en les organitzacions policials i, per tant, d'alguna manera, es justifica que en el sí dels cossos policials quelcom no s'ajustava a la realitat a la que serveixen i han de servir que és una societat composada pel 52% de dones i 48% d'homes.

Les societats cada vegada més plurals i diverses, necessiten d'uns cossos de policia que s'ajustin a la mateixa. I això passa, entre d'altres, per normalitzar la presència de dones en totes les escales i categories policials i també, com no pot ser d'altra manera, com a caps d'aquestes institucions.

Entrant en la polèmica del cessament del comissari en cap del cos de mossos d'esquadra Sr. Estela i tenint en compte algunes reflexions ja efectuades en el meu bloc en anteriors posts, considero que si el motiu del cessament ha estat anar a la contra d'una política de personal de feminització de la cúpula del cos fixada per la conselleria d'interior basada a més en fets objectius, em decep molt l'actitud del comissari.

D'altra banda, si hi ha altres motius com poden ser ingerències polítiques en qüestions d'investigacions policials obertes o altres qüestions que afectin al coneixement tècnic policial, com sempre, tancaré files envers la defensa de la professionalitat per sobre de qualsevol orientació política pel que fa a la operativa. Hagués entès més un cessament per estar en contra del model d'ordre públic que s'està implementant al cos de mossos d'esquadra que no pas el fet d'acceptar l'inici d'un procés de feminització o millor expressat normalització de la presència de dones en les cúpules policials, en aquest cas al cos de mossos d'esquadra.

Cal tenir present per als neòfits/tes de que a les dones que porten tota la seva trajectòria professional en cossos policials res els ha estat fàcil, i a les que han promocionat, encara els ha resultat tot, i els resulta tot, més difícil que als homes, donat que sempre han de demostrar un plus de professionalitat i d'assoliment de resultats que elles mateixes s'autoimposen en la majoria de casos per evitar segons quins comentaris, que en el cas dels homes, no es produeixen, tot i havent homes que deixen molt que desitjar com a professionals del comandament policial.

A aquestes alçades del segle XXI no es pot permetre que no s'admeti dins dels propis cossos policials a tots nivells que hi ha dones vàlides amb trajectòries professionals consolidades i amb èxits, tant o més que homes. Dones que tenen tota la projecció per a ser i formar part de les cúpules policials en les màximes categories en cas de mossos comissàries, comissàries en cap o majors, i en cas de les policies locals intendentes majors, intendentes majors en cap o superintendentes.

Val a dir que en el cas de les policies locals de Catalunya encara avui, i governant forces polítiques suposadament feministes, no hi ha hagut mai una dona intendenta major, intendenta major en cap o superintendenta.

Les dones policia reclamen igualtat i seguretat a Barcelona  

 

  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA