REFLEXIONS SOBRE ELS PROCESSOS SELECTIUS A LES POLICIES LOCALS

Quan qualsevol organització es planteja seleccionar persones per incorporar a la seva plantilla de recursos humans té per davant tot un gran repte de futur.

Un repte que va més enllà del propi fet d'incorporar o promocionar persones.

Dins de les organitzacions policials locals, proveir les ofertes d'ocupació i les de promoció a Catalunya, fa molts anys, gairebé 15, que estan regulades per la legislació específica del decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Accés, Promoció i Mobilitat de les Policies locals.

Malgrat aquesta regulació, i els continguts mínims i requisits específics per a cada situació i forma de provisió legal que recull el decret, penso que hi ha tot un debat a realitzar sobre unes qüestions, al meu entendre, de gruix, sobre aquests processos, que dinamitzaria en positiu les organitzacions i generaria més bones sinergies professionals depenent dels fruits generats pel debat.

No caldria una revisió del que estableix el decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Accés, Promoció i Mobilitat de les Policies locals?

Realment els processos selectius de provisió de persones per a nou ingrés als cossos de policia local estan prou ben dissenyats per incorporar a les plantilles aquells recursos humans més adients per prestar servei a la societat actual?

Els processos de promoció interna dels cossos policials no hauríen de ser més oberts, i no tant rígids, en quant a la possibilitat d'accedir a qualsevol categoria professional superior a la que es tingui de partida?

El disseny de les proves i el tipus de proves que actualment recull el decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Accés, Promoció i Mobilitat de les Policies locals, realment permet seleccionar i promocionar als millors perfils per a nou ingrés o promoció a l'organització policial?

Són adequats a la societat actual els requisits que fixen les bases dels processos de selecció per a nou ingrés o promoció a les organitzacions policials?

Caldria revisar algun altre marc normatiu per elaborar un decret per fer un nou Reglament d'Accés, Promoció i Mobilitat de les Policies locals més adequat i adaptat a les necessitats actuals de la societat i de les organitzacions policials?

Tenen, amb l'actual marc normatiu del decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Accés, Promoció i Mobilitat de les Policies locals, els directius responsables policials i de recursos humans una bona eina que els dóna prou marge per fer una bona selecció per a nou ingrés o promoció a les organitzacions policials?



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA