LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS


Una foto que es pot valorar estèticament com a impecable, que fa acostar a la ciutadania la humanitat que els homes i les dones dels cossos policials tenim.

 Així les coses. Res a dir. Hi ha moltes relacions en els col.lectius policials i des de que la llei obliga a que hi hagin més dones, encara hi ha més entre companys i companyes de feina, de tot tipus, com passa en molts altres col.lectius professionals.

Però vaig més enllà de la simple imatge estètica i desafortunat comentari sobre el model policial que "assimila" operacions conjuntes amb una imatge que tot i que pot agradar i ser simpàtica al meu entendre és desafortunada.

Desafortunada perquè la simbologia que transpira, al meu entendre, és la de predomini de "El" cos de mossos d'esquadra sobre "La" Guàrdia Urbana o policia local, i incideixo en el fet de que apareix "El" sergent condecorat del cos de mossos en situació de preeminència sobre "La" agent de,  en aquest cas, Guàrdia Urbana.

Imatge masclista, al meu entendre, on la dona queda on queda. Què hagués passat amb una foto on una sergenta de la Guàrdia Urbana o policia local fes un petó a un agent del cos de mossos d'esquadra?
Quins comentaris haguessin hagut al respecte?

Tota una incògnita. Espero veure-la aviat per veure els comentaris.

Sobre els comentaris que ha suscitat la imatge i comentaris als comentaris.
La mala educació i manca de respecte en els comentaris cap a les opinions dels altres en la nostra societat cada cop més polaritzada, en tots els àmbits, dóna molt que pensar i sobretot demostra que queda molta feina per fer per arribar a nivells de democràcia i llibertat d'expressió acceptables.

Hi ha una pell massa fina. I molta mala baba!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA