ARMES BLANQUES A CASA NOSTRA:PROBLEMA D'INSEGURETAT

 


Que tenim un problema greu d'inseguretat amb les armes blanques a casa nostra, és un fet més que evident degut a la quantitat d'incidents amb resultat de greus ferides o morts que s'estan produint a banda de l'augment de detecció d'aquest tipus d'armes en les intervencions policials.

Potser caldria fer amb les armes blanques el que es va començar a fer amb èxit al Japó amb les armes de foc:

Què va fer el Japó amb les armes de foc per reduir els morts per arma de foc, en aquest enllaç:

Què ha canviat en el nostre país des d'un punt de vista cultural per a que la ciutadania resolgui les seves diferències i gestioni les seves emocions amb un increment de l'ús de les armes blanques?

Ens hem de preguntar com pot ser possible que l'accés a les armes blanques sigui tant senzill en la nostra societat?

Hem de fer un anàlisi en la nostra societat per a veure, amb dades, si realment aquest increment d'ús de les armes blanques és real o només respon a una major informació dels fets ocorreguts.

El que és evident és que els mitjans ens informen darrerament de masses fets d'ús d'armes blanques entre persones per a resoldre situacions personals amb violència que acaben amb resultat de mort o greus ferides.

Breu recull de premsa de fets recents:

https://www.cugat.cat/noticies/societat/158072/tres-ferits-lleus-per-arma-blanca-en-una-discussio-a-la-placa-augusta-de-sant_cugat

https://www.totsantcugat.cat/actualitat/societat/baralla-acaba-ferit-arma-blanca-detingut-intent-homicidi_2140073102.html

https://www.diariderubi.com/desarticulat-un-grup-criminal-que-feia-atracaments-amb-arma-blanca-a-rubi-i-sant-cugat/ 

https://www.diarideterrassa.com/valles-cat/2022/09/26/detenen-lautor-de-lapunyalament-de-sant-cugat/

https://www.publico.es/public/els-mossos-investiguen-mort-per-arma-blanca-intent-d-homicidi-i-diverses-agressions-masclistes-nit-sant-joan.html

https://www.totcerdanyola.cat/actualitat/successos/dos-ferits-arma-blanca-durant-primera-nit-festa-major_2166800102.html

https://laciutat.cat/laciutatdebarcelona/apunyalament-arma-blanca-en-un-bar-llati-de-sant-adria#

https://www.abc.es/espana/cataluna/barcelona/nuevo-herido-arma-blanca-fiestas-merce-barcelona-20220926131933-nt.html

https://www.elperiodico.cat/ca/barcelona/20220902/apunyalaments-barcelona-14403293

https://beteve.cat/societat/mort-arma-blanca-temptativa-homicidi-dona-sense-llar-sant-joan/

https://eltaquigrafo.com/__trashed/23424/

Adjunto aquest breu recull però podriem seguir amb un amplíssim recull de fets amb arma blanca que han succeït en molts i molts municipis de Catalunya i altres comunitats.

La qüestió és que cal fer alguna cosa i una d'elles passa per establir més duresa i dificultat d'accés a les armes blanques, entre d'altres, i analitzar el per què d'aquest increment de l'ús de les mateixes i veure quin tipus de perfil i persones utilitzen aquestes armes.

El 20 de maig de 2022 el Ministerio del Interior estableix un nou protocol per a controlar i prevenir l'ús de les armes blanques, llegir enllaç: 

https://www.cope.es/actualidad/espana/noticias/interior-establece-nuevo-protocolo-para-controlar-prevenir-uso-armas-blancas-20220520_2095354

Però cal preguntar-se si anem tard amb aquestes mesures i a banda de que les legislacions permetin un major control per part de la policia de qualsevol administració en aquest àmbit, cal estudiar si el que va implícit amb aquest increment d'ús d'armes blanques és precisament un canvi cultural en la nostra societat que a dia d'avui és multicultural i diversa. 

La legislació era la mateixa fa uns anys en darrera i l'ús de les armes blanques caldria saber amb dades si objectivament ha anat en augment així com els comisos d'armes blanques per part de les diferents policies dels diferents àmbits d'administració. Caldria saber quina és la raó o raons objectives d'aquest increment per anar a l'arrel del problema de l'ús d'aquestes armes que està més extés en altres països.

El que és evident és que tenim un problema d'inseguretat ciutadana que produeix el saber que hi ha persones en la nostra societat que resolen les seves diferències personals o socials amb violència i ús d'armes blanques.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA