INTERIOR, MOSSOS I AVINGUDA MERIDIANA

 L'avinguda Meridiana de Barcelona porta molt de temps sent un espai de reivindicació política generant moltíssimes molèsties i impediment de l'exercici, també dels seus drets, a molts ciutadans i ciutadanes.

Recentment, després de molts i molts mesos de talls del trànsit rodat en aquesta via pública per la que hom té dret a circular lliurement sempre que compleixi amb les normes democràticament elaborades i regides en el cos normatiu de la ciutat, el departament d'interior ha resolt decretar posar fi a aquests talls del trànsit.

Ahir dissabte 12 de febrer de 2022 era la prova de foc, i com era d'esperar, segons ens té acostumats ja una part de la ciutadania de Catalunya a la que malauradament li pesa més el seu sentit anàrquic i anòmic que el de respecte al cos normatiu donat democràticament entre totes i tots, hem tornat a veure com el cos de la policia de Catalunya, els mossos d'esquadra, quedaven abandonats a la seva sort en una situació kafkiana on entre els manifestants hi havia de tot, des de ex-combatents de la, afortunadament extingida, Terra Lliure, a la actual presidenta del Parlament de Catalunya.


Si realment no havia intenció de fer complir la resolució del departament d'interior de prohibir aquesta manifestació/concentració, amb afectació greu al trànsit i per tant al dret a la mobilitat de la majoria de la ciutadania, calia haver donat les ordres oportunes per tal de retirar tots els efectius d'ordre públic del lloc.

Què feien els mossos d'esquadra d'ordre públic desplegats entre la multitud si no havia intenció de mantenir el trànsit rodat obert? Què feien els mossos d'esquadra d'ordre públic entre la multitud si no havia intenció de fer complir la resolució decretada pel departament d'interior de no permetre el tall de l'avinguda Meridiana?

La imatge mostra uns policies de la Generalitat de Catalunya, abandonats a la seva sort i no és bo per a la imatge d'autoritat d'aquest malmès cos policial, ni per a la ciutadania que és d'ordre democràtic, veure imatges com les d'ahir.

 IMATGE DELS TALLS DE MERIDIANA

Fets com el d'ahir a la Meridiana novament, el que fan és que molta gent d'ordre democràtic es segueixi baixant del processisme, un processisme que ha perdut el nord des de fa massa temps i que com els policies que van actuar sense cap mena de seny l'1-O de 2017, demostra que hi ha en aquesta vida com diu la dita "mateixos gossos amb diferents collarets". Hi ha molts tipus de violències que s'exerceixen i no necessàriament tan clares com la dels policies que van actuar l'1-O, uns actes desproporcionats i que han de rebre les seves penes, però, que no poden seguir justificant segons quins deliris que la majoria de la ciutadania a Catalunya no vol.

Tot pot ser legítim sempre que es defensi dins d'un ordre democràtic, però, aquest tipus de raonament ja es considera anti procés i anti Catalunya per a alguns i algunes que segueixen defensant de la pitjor manera la possibilitat d'independència de Catalunya, si la hi ha.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA