EL DRET A L'OBLIT. NOU DRET FONAMENTAL.

Cal començar sempre tot escrit que es pretén publicar amb una gran dosi de prudència i humilitat que no sempre es veu. I si a sobre el que escriu és llicenciat en periodisme, la deontologia a la que es deu encara és de més exigir.

Tot allò que s'expressa sota el dret a la llibertat d'expressió, com a exercici de dret fonamental caldria sempre realitzar-ho amb més cura, prudència, bona informació de fonts i fiables i sobretot contrastant amb els actors i actrius interessats.

Quants escrits volten per diaris digitals, xarxes socials i, els més antics, per hemeroteques, faltant a la veritat? 
Veritat només hi ha una i la resta són aproximacions, constructes que hom fa sobre conjectures i informacions.


Com passa a la tasca d'investigació policial, calen proves per tal de que un jutjat condemni, elements de prova per demostrar la culpabilitat, responsabilitat del presumpte autor/a d'uns fets. En periodisme i en escrits d'opinió caldria exigir aquesta lògica alhora de presentar qualsevol argument en favor o encontra de qualsevol persona.

La condemna del Google, la violació d'un dret que ha de ser també fonamental com és el dret a l'oblit, pesa sobre moltíssimes persones d'una forma injusta, descarnada, afectant a les reputacions digitals i, per tant, personals, faltant a la veritat.


La veritat no està en tot allò que llegeixes o t'expliquen, però, el mal, si hi ha intenció de fer-lo, ja està fet i aquesta altra forma de maldat cal combatre-la i per sobre de tot cal eliminar-la de les xarxes socials, dels diaris digitals, de les hemeroteques, en forma de dret a l'oblit, perquè la condemna de Google no pot ser perpetua i menys quan els fets no han estat constitutius de cap infracció a tipus administratiu o penal i ni arribats a ser jutjats ni sentenciats per cap autoritat judicial.

El dret a l'oblit ha de ser reconegut com a un nou dret fonamental.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA