COPRODUIR SEGURETAT A SANT CUGAT DEL VALLÈS

La tendència actual en el disseny de les polítiques públiques de seguretat passa per fer participar a la societat civil, a la ciutadania i a les seves entitats, associacions.


Sant Cugat del Vallès va crear el Consell Local de Seguretat i Convivència fa uns anys desenvolupant preceptes de la llei 4/2003 d'ordenació del sistema de seguretat pública a Catalunya que segons consta en el pla de seguretat local 2017-2020 havia de reunir-se amb la freqüència determinada, un cop a l'any. Al meu entendre hauria de ser més sovint.



A banda, aquest consell comptava amb una comissió permanent i les respectives comissions de treball que a dia d'avui desconec si s'han posat en marxa en mandats anteriors.(Gràcies a la aportació realitzada per Jaume González, actual director de l'àmit de seguretat Ajuntament de Sant Cugat, puc completar aquest apunt del bloc i informar que en el darrer mandat 2015-2019 es va convocar el consell de seguretat i convivència i es van constituir 3 comissions de treball, una sobre les càmeres de seguretat, debat sobre necessitats, possibles ubicacions i tipologies. una segona per donar a coneixement les funcions dels agents cívics. I una tercera sobre les problemàtiques associades als polígons industrials, coneixement d'activitats delictives i qüestions derivades de via pública, bàsicament de mobilitat, zones escolars i zones taronges.)

Un cop el nou govern local ha prés possessió i tenint en compte l'alt grau de participació ciutadana de la ciutat, fora bo que aquests òrgans de coproducció de polítiques públiques de seguretat es dinamitzin més que en etapes anteriors i siguin veritables òrgans de participació ciutadana en els àmbits fixats en el propi pla de seguretat local de Sant Cugat del Vallès.


Fora bo comptar amb totes i tots aquells experts de que disposi la ciutat per treballar en aquests òrgans de participació i coproducció sota la direcció del director de l'àrea de seguretat de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, màxim tècnic amb coneixement de seguretat pública per coordinar qualsevol consell i comissions.

Esperem per la millora de la seguretat local de la ciutat poder sumar tot el talent del que disposem i encabir-lo en aquests òrgans de participació i coproducció que ja disposem.

La seguretat és un concepte molt ampli que no s'ha de reduir només a la millor direcció, gestió i lideratge del cos policial local i la seva coordinació amb altres actors policials. Però, d'això i de molts altres assumptes cal treballar-los amb transparència des de les comissions del Consell Local de Seguretat i Convivència.

Tenim per davant tot un repte ciutadà i institucional per continuar en la millora de la participació de la coproducció de polítiques públiques de seguretat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA