TARDOR LLUNY DEL DIÀLEG


Malauradament estem en un moment on les qüestions del dia a dia estan supeditades a l'esdevenir d'un escenari incert en el que molts ciutadans i ciutadanes no ens sentim còmodes, a banda de que tampoc es veu un gran interès en baixar tensions i crear clima adient al diàleg per a la negociació del conflicte polític generat entre algunes forces polítiques catalanes i altres d'àmbit estatal.


El clima de conflicte, cada cop amb més violències entre la ciutadania a peu de carrer, mostra la incapacitat política i l'interès d'alguns polítics en seguir en una dinàmica que no ens portarà enlloc.

Si uns pretenen eixamplar una suposada base independentista, que vol ser majoritària, i només atendre a aquells/es que creguin amb el Déu pare independentista, i altres, viure de generar encara més conflicte del que es genera només amb el fet de no combregar, no es veu una millora en un futur proper.

El passat està molt farcit d'errors de càlcul i estratègia per totes bandes dels actors responsables, i hi ha qui encara, i són els pitjors parats, en forma de presó provisional els està patint per decisions judicials que potser podien haver estat unes altres mentre no hagués hagut judici d'uns fets suposadament delictius.

Aquesta situació està fent que el govern del dia a dia se'n resenti i que hi hagi danys colaterals que fan més mal que bé als objectius d'assoliment fixats per futur de Catalunya. Pel futur dels que vivim a Catalunya.

El diàleg dins d'una lògica en la que la tensió del conflicte i la presència de violències a peu de carrer desapareguin, és imprescindible per avançar en una resolució del mateix.
Sense aquest desescalament i fent missives com la de "Tardor calenta", tornar a aplicar el 155, no anem més que a carregar-nos l'espai i condicions que necessita el diàleg per tal de trobar la bona síntesi que necessita la resolució del conflicte, que ja no problema, del que volem totes i tots els catalans i catalanes sortir. O hi ha qui no vol sortir?


El futur hem de decidir-ho entre totes i tots en un marc democràtic i de reconeixement i garanties internacionals i no en un marc de conflicte, violències i batalles judicials.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA