LES ORGANITZACIONS POLICIALS AL SEGLE XXI. UNA PROPOSTA MÉS CIENTÍFICA.

El futur de les organitzacions policials al segle XXI cal que es plantegi abandonar vicis del passat o més aviat llast que les fan sospitoses de ser serfs dels actors polítics del govern de torn siguin del nivell d'administració que sigui al que estiguin adscrites.

L'aposta ha de passar per reivindicar-se com organitzacions altament qualificades, reconegudes acadèmicament i capaces de generar un coneixement a cada escala de necessitats adequat per a donar respostes tècniques d'alta qualitat.


No s'ha de tractar tant de ser organitzacions reactives i complaents, sinó més aviat proactives i displaents però no només en intencions o a nivell d'aparador, darrera han d'haver treballs d'alta qualitat científic-tècnica i conseqüentment professionals més preparats i amb més mitjans científics-tècnics.


No es tracta de generar estructures de pensament i coneixement científic fora de les organiztacions policials, només, perquè la materia primera, les dades, les tenen les organitzacions policials.


Per tant, es tracta de tenir aquests serveis d'análisi, diagnosi, prospectiva, en les pròpies organitzacions policials com unitats més en servei, per passar de les dades, al coneixement necessari per a la prestació d'uns millors serveis i és aquí quan a la societat i als decisors polítics se'ls podrà prestar un millor servei, més allunyat de la simple complaença del moment i més proper a la prestació d'un servei de salut, on els professionals de la mateixa, en l'exercici de les seves facultats, no depenen en els seus anàlisis, diagnòstics i execucions d'operacions de si el govern és d'un partit o altre. Depenen majoritàriament de la seva capacitat tècnic-científica i això sí dels mitjans, millors o pitjors que pressupostàriament se'ls hagi dotat, però, aquest és un altre debat al que la seguretat pública encara no ha arribat i és el debat de la salut pública.

En seguretat pública es tendeix a augmentar partides en comprar recursos materials, en proveir de més recursos humans operatius però no en cercar l'aprofitament del talent i menys en invertir recursos en generar coneixement. Greu error. Sense intel·ligència policial es perd eficiència.


El futur de les organitzacions policials passa per la màxima de "Menos complacencia y más ciencia."

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA