LA FALSA INSTRUMENTALITZACIÓ DE LES POLICIES

En seguretat passa com en futbol, tothom s'atreveix a opinar sense conèixer la gran quantitat de legislació que l'afecta i el més greu, sense haver gestionat mai en aquest àmbit de servei públic.

Les policies de qualsevol nivell d'administració depenen orgànicament de l'administració pública que ha creat el cos, ja sigui un ajuntament, autoritat portuària, comunitat autònoma o l'estat.




Aquesta dependència orgànica no hauria de confondre mai a ningú en el sentit de lligar el color polític del govern de torn al cos policial i menys als seus membres, i malauradament, aquest lligam, moltes ocasions es fa malintencionadament per ciutadans/nes i el pitjor, per periodistes dels mitjans de comunicació. A més es produeix tot aquest batibull amanit amb les crítiques dels polítics dels grups de l'oposició.

He parlat en algun que altre escrit en aquest bloc de que cal un pacte per a la seguretat, un pacte de mínims en el sentit de que mani qui mani políticament, el model de seguretat no pateixi canvis que afecten a les operatives. Operatives que cal recordar, es basen en legislacions vigents aprovades en els parlaments, consells plenaris, etc.

Per tant, fer aquestes associacions entre colors polítics dels governs de torn amb les institucions policials, és un greu error i tendenciosament maligne.




Funcionalment també tenen dependències els diferents cossos policials. Les tenen, depenent de les seves competències fixades en llei orgànica de cossos i forces de seguretat segons administració de la que en depenen i també la tenen de l'administració de justícia.




Per tant, per situar una mica, cal opinar menys de seguretat i si es fa, documentar-se i parlar amb experts de l'àmbit abans de fer-ho.

Les policies sempre faran el que han de fer, complir les seves funcions en compliment de la legalitat vigent emanada dels parlaments, consells plenaris, etc., garantint els drets i llibertats que reconegui l'ordenament jurídic i complint les ordres de jutges i fiscals, que ningú tingui cap dubte.




Tot forma part d'una falsa instrumentalització de les policies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA