QUAN ENS RESISTIM A ACCEPTAR LES DADES OBJECTIVES

És precisament en aquests casos, quan ens resistim a acceptar la realitat dels fets objectius, quan passen fets com el d'ahir a París.
Dos agents de policia que patrullaven per la ciutat de l'amor són tirotejats sense cap mena d'escrúpol i respecte a l'autoritat democràtica.


El fet de voler fer veure que no passa res, de no acceptar la tossuderia de la realitat dels fets que es van succeint en forma d'atemptats terroristes en diferents països del món no ajuda a la sensació de seguretat que hom necessita per viure en un ja de per sí món insegur.

No crec tampoc que sigui positiu crear alarmes innecessàries, però tampoc ho és fer com si no passes res.

De fet, darrerament els atacs de pànic que hem vist produir-se al metro de New York, als actes de setmana santa a Sevilla, o d'altres exemples més propers que podríem trobar com el de Platja d'Aro, no deixen de ser una reacció del inconscient col.lectiu que precisament és conscient del que està succeint, tot i que neguem la major per fer més suportable el dia a dia.

No sóc dels que pensa i opina que estem en guerra. No és veritat.

Penso que estem vivint un creixement molt important de violències producte de conflictes mal gestionats. I com ja és ben sabut i difós per autors diversos, la violència genera violència i jo afegiria, noves formes de violència.

Els conflictes haurien de poder ser abordats amb seny i raó per poder trobar la millor manera de conviure i regular la vida als diferents llocs del planeta tot respectant les diferències i diversitat del mateix.

Això malauradament no està passant. Seguim com a espècie fracassant en el més important, el respecte per la vida de l'altre.

Per molt que mirem cap a un altre costat, quan el que es comença a jugar cada dia quan un surt al carrer és el més preuat que hom té, la vida, la realitat tossuda imposarà en el conscient col.lectiu reaccions que estan per venir que precisament no ajudaran a resoldre la tensió de la conflictivitat creixent que patim en aquesta segona dècada del segle XXI.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA