PATRULLATGE PREDICTIU, LA SEGURETAT PÚBLICA MÉS EFICIENT

Què és el patrullatge predictiu? 

El patrullatge predictiu intentarà aprofitar el poder de la informació, les tecnologies geoespacials i models d'intervenció basats en l'evidència per reduir la delinqüència i millorar la seguretat pública.


Aquest enfocament de dues vies - l'aplicació d'analítica avançada per a diversos conjunts de dades, juntament amb els models d'intervenció policial- ens permet ser més efectius alhora de reaccionar als delictes en l'àmbit de la predicció de què i on és alguna cosa probable que succeeixi i el desplegament de recursos en conseqüència.

L'enfocament del patrullatge policial predictiu no reemplaça el model policial tradicional. En el seu lloc, millora els enfocaments existents, com ara la policia orientada a la solució de problemes, la policia de proximitat, policia d'intel·ligència i policia preventiva.

Els sistemes policials predictius aprofiten els models d'ordinador - com ara els utilitzats en la indústria del negoci per anticipar com les condicions del mercat o tendències de la indústria evolucionarà amb el temps - amb fins policials, és a dir, anticipant esdeveniments delictius probables i informar les accions per fer prediccions sobre la delinqüència. Les prediccions poden centrar-se en variables com ara llocs, climatologia, persones, grups o incidents, etc. Les tendències demogràfiques, les poblacions parolee i les condicions econòmiques entre d'altres poden afectar tots els índexs de criminalitat en àrees particulars.

L'ús de models suportats per les dades pot ajudar a la policia a reduir el nombre d'incidents delictius.
El futur d'aquest sistema de treball és tot un repte per a les organitzacions policials que s'està desenvolupant amb molta força al món anglosaxó i curiosament amb programaris d'empreses catalanes.

Cal avançar en la investigació i implementació del sistema del patrullatge policial predictiu.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA