UNA SEU DE GUB ES VEU ASEDIADA PER UNS MANIFESTANTS

Ahir nit es va produir un petit asedi contra la seu del districte de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Aquest asedi el va protagonitzar un grup de manifestants descontrolats que protestaven contra la violència policial que està produint-se a Burgos a rel d'una protesta veïnal contra el desenvolupament d'un projecte urbanístic.

El fet d'aquest asedi és anecdòtic si es valora la manifestació en el seu conjunt que va produir molts danys materials als carrers de Ciutat Vella.

La qüestió que pot obrir debat és el fet o estratègia amb la que la Guàrdia Urbana va afrontar aquest petit asedi.

Al meu entendre la Guàrdia Urbana va fer el que havia de fer, no entrar en la confrontació, la qüestió és que les portes de la seu s'havien d'haver tancat abans i si havia informacions de que els aldarulls eren violents els mossos, competents en ordre públic, s'havien d'haver desplaçat a la zona abans.

Es podrà criticar les imatges, valorant una Policia tancada en la seva seu de districte protegint-se, com un acte poc decoròs o covard, però res més lluny del que li toca a un cos com la Guàrdia Urbana.

La Guàrdia Urbana no està especialitzada en ordre públic tot i que pugui haver alguns efectius formats, la Guàrdia Urbana és un cos de Policia local, que ningú se'n oblidi i les seves competències i formació són les que són, qui vulgui o esperi altra cosa haurà de començar per transformar aquest cos de Policia local en un cos de Policia integral amb les corresponents especialitats reconegudes i remunerades, formació especialitzada i permanent, etc.

Al meu entendre la Guàrdia Urbana durant l'asedi que va patir ahir va fer el que havia de fer, protegir-se per poder protegir després al ciutadà, sense autoprotecció no hi ha ni es pot donar protecció.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA