LES CÚPULES POLICIALS I EL PODER POLÍTIC

Estem assumint ja com a normal que un cop es celebren eleccions a qualsevol país i en qualsevol administració, els membres de les cúpules policials són rellevats d'una forma quasi automàtica.

El que evidencia això, és que el paper dels que han d'aplicar les polítiques públiques de seguretat del govern de torn, han de tenir certa afinitat amb les forces polítiques que arriben al poder. Bé, dic això degut a les reaccions que es susciten en els diferents governs del país o europeus, no perquè ho defensi o cregui que ha de ser així.

Simplement, constato.

Ja en un post anterior del meu bloc vaig anunciar com el ministre de l'interior de l'estat espanyol feia els corresponents relleus. Recentment ha estat el govern francés el que ha seguit en aquesta tendència.

És una situació que sorpren, malgrat que un pugui estar més en acord o en desacord. La qüestió passa per reflexionar sobre el per què es dona aquest fet entre els alts funcionaris policials d'una forma tant inminent, al poc temps d'entrar al govern la força política guanyadora.

Si es pressuposa en els funcionaris de policia uns valors i integritat que estan per sobre d'ideologies, en l'exercici de les seves funcions, jo em pregunto el per què es donen aquestes situacions fora d'algunes que puguin estar més o menys justificades.

La qüestió deriva en el debat de la confiança al cap i a la fi. Confiança que hauria de passar per un compromís públic si depen tot tant d'un resultat electoral i de la eventualitat dels càrrecs. La cosa quedaria més democràtica. És una reflexió.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

HABEMUS DIRECTOR GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA