LA PROTECCIÓ DAVANT LA VIOLÈNCIA CONTRA POLÍTICS

La protecció de les autoritats polítiques mai ha estat una funció fàcil degut a les múltiples variables que poden afectar al protegit/da en un moment donat.

Hem tornat a veure clarament arrel dels fets d'Eslovàquia que han acabat amb un atemptat amb arma de foc sobre el primer ministre Robert Fico, com l'equip de protecció no ha pogut evitar que es portés a terme l'acció violenta.

Cada vegada que passa un fet com aquest els serveis de protecció dels diferents nivells d'administració dels diferents països arriben a una conclusió que malauradament és compartida. Si algú està disposat a atemptar i compta amb els mitjans per fer-ho, assumint les conseqüències posteriors que se'n derivin ho farà davant la impotència de tot un equip de protecció que farà tot el possible per evacuar a la víctima a l'hospital més proper per ser atés amb urgència. Rutes que sempre s'han de tenir presents en tot moment quan s'analitza l'agenda del dia de la autoritat protegida.

Cada cop és més important i rellevant l'anàlisi estratègic i l'anàlisi operatiu en protecció d'autoritats i sobretot la coordinació amb els serveis d'informació i intel•ligència dels cossos policials. Pren una importància tant o més important destinar personal policial a aquestes funcions d'anàlisi i prevenció en la protecció d'autoritats que destinar-los únicament a les funcions d'escorta, avançada i contravigilància, com a complement necessari a les funcions dels equips de protecció.

Preocupa a les diferents institucions europees l'augment de la violència envers als polítics, i ocupa als serveis policials i als seus efectius de protecció la vulnerabilitat que malgrat es minimitza, encara existeix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GRAN COMENTADA FOTO DEL PERFIL INSTAGRAM DE MOSSOS

LA DIRECCIÓ GENERAL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA: UN SUPORT I EINA DE CONTROL PER AL MÓN LOCAL

LA PRESÈNCIA DE DONES EN ELS COSSOS DE POLICIA LOCAL A CATALUNYA